Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

  • Από τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ της 12 Ιανουαρίου 2011

Στην Κρήτη ελεύθερα
Σε έξαρση βρίσκεται το θέμα των διοδίων. Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν: Είναι νόμιμη η προείσπραξη διοδίων; Είναι παράνομο να σηκώσω την μπάρα; Που καταλήγουν τα λεφτά που εισπράττουν ιδιώτες για λογαριασμό – υποτίθεται- του κράτους; Υπάρχει ανταποδοτικότητα;
Σε όλα αυτά τα ερωτήματα πλεονάζουν η Οικονομία και η Νομική, αλλά απουσιάζει παντελώς η Πολιτική. Όπου Πολιτική ας θεωρηθεί η γνώση και η διαχείριση των συσχετισμών δύναμης.
Την επόμενη φορά που θα πιάσετε τον εαυτό σας να βασανίζεται από παρόμοια διλλήματα, ρωτήστε τον κάτι πιο πολιτικό: Γιατί άραγε στην Κρήτη κανείς μανδαρίνος δεν διανοήθηκε να στήσει διόδια; Μήπως έχει περισσότερες ανηφόρες, από κατηφόρες ο δρόμος;
Και μιλάμε για Εθνική Οδό που στο τμήμα Άγιος Νικόλαος – Ηράκλειο είναι καλύτερη από την Πατρών – Κορίνθου και ισάξια της Κατερίνης – Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Χανιά – Κίσσαμος.
Όσο για τους Κρητικούς, να ΄ναι γεροί και μαχητικοί να απολαμβάνουν μια Υπηρεσία που το κράτος υποχρεούται να τους παρέχει δωρεάν.
Α.Ψ.

ΣΧΟΛΙΟ
Εύστοχη η αναφορά του Α.Ψ.
Είναι ακριβώς αυτός ο συσχετισμός δύναμης που στην Κρήτη ισχύει και είναι υπέρ των Κρητικών. Αυτός ο συσχετισμός δύναμης είναι που θα αλλάξει και τα δεδομένα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η μαζικοποίηση του κινήματος «Δεν Πληρώνω», θα αναγκάσει τους κυβερνώντες να αντιληφθούν ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» κι ότι «το αύριο σε τίποτα δεν θα μοιάζει με το χθες» ΚΑΙ στο θέμα των Διοδίων.
Η Κρήτη ας είναι λοιπόν το φωτεινό παράδειγμα, η φωνή μας ας δυναμώσει ακόμη περισσότερο και η δράση μας ας διευρυνθεί, με ενωτικό πάντα χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου