Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Προσφυγή στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καταθέτουν σήμερα 10 εκπρόσωποι του καλλικρατικού Δήμου Ωρωπού, ζητώντας να μην αποστέλλονται προσωπικά στοιχεία ιδιοκτητών αυτοκινήτων που διέρχονται από τις εθνικές οδούς χωρίς να πληρώνουν διόδια, προκειμένου να ασκηθούν διώξεις εναντίον τους.
Να σημειωθεί ότι στα όρια του νέου δήμου λειτουργούν 8 σταθμοί διοδίων!
Αναφέρονται στο απαντητικό σημείωμα που απέστειλε η Αρχή στις 20 Δεκεμβρίου 2010 στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, ύστερα από αίτημα των κατασκευαστών της Αθηνών - Λαμίας. Λόγω της σπουδαιότητας του θέματος, υποβάλλουν αίτημα να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Αρχής, στην οποία ζητούν να παραβρεθούν για να εκθέσουν τα επιχειρήματά τους.
Στο πολυσέλιδο κείμενο, ο δήμαρχος Ωρωπού Ι. Οικονομάκος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων οι πρώην κοινοτάρχες Μαλακάσας, Συκαμίνου, Μαρκόπουλου Ωρωπού και Καπανδριτίου, επισημαίνουν:
* Δεν προβλέπεται από τις συμβάσεις για τους αυτοκινητόδρομους η χρήση καμερών στους σταθμούς διοδίων που λειτουργούν με μπάρες. Επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις που ισχύουν τα ηλεκτρονικά διόδια, τα οποία όμως σήμερα δεν εφαρμόζονται.
* Δεν έχει ζητηθεί από τους εργολάβους δικαίωμα φωτογράφισης για τεκμηρίωση μη καταβολής διοδίων. Η κοινοπραξία έχει γνωστοποιήσει στην Αρχή τη λειτουργία κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, αλλά επικαλείται τρεις λόγους που δεν έχουν σχέση με την είσπραξη διοδίων.
* Δεν ελήφθησαν υπόψη παλαιότερες αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις της Αρχής, σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται ειδική νομοθεσία για τις κάμερες, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει.
* Χρειάζεται επιπλέον ειδική άδεια από την Αρχή για τη διατήρηση προσωπικών δεδομένων πάνω από 15 ημέρες, παρ' όλ' αυτά στο σημείωμα που κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών αναφέρεται ότι «τα δεδομένα επιτρέπεται να τηρούνται για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται».
«Οχι σε ιδιώτες»
* Δεν μπορεί να τεκμηριωθεί η φωτογράφιση για την έκδοση διαταγής πληρωμής, αφού αυτό το δικαίωμα αναγνωρίζεται στο Δημόσιο και όχι σε ιδιωτική εταιρεία.
* Δεν είναι υπόχρεος ο ιδιοκτήτης του οχήματος στην καταβολή του διοδίου αλλά ο χρήστης του δρόμου, που ενδέχεται να είναι διαφορετικά πρόσωπα.
Στην προσφυγή γίνεται αναλυτική αναφορά στους λόγους για τους οποίους οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της βορειοανατολικής Αττικής αντιδρούν στις παράνομες χρεώσεις και περιγράφουν τεκμηριωμένα τις παρανομίες της κοινοπραξίας.

Των ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ και ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου