Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/1. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ κινητοποίηση ενάντια στα διόδια την Κυριακή 24/01/10 και ωρα 12 με άνοιγμα των σταθμών διοδίων όλης της χώρας και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας πανελλαδικά. 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ….. 
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ γιατί ενώ έχουμε χρυσοπληρώσει την Εθνική Οδό, από τη φορολογία και από τα πανάκριβα διόδια που τόσα χρόνια πληρώνουμε, συνεχίζουμε να πληρώνουμε για έργα που το κράτος πρέπει να παρέχει δωρεάν στους πολίτες. 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το απαράδεκτο και προκλητικό ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα με τις αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις, με στόχο την κερδοσκοπική εκμετάλλευση τους. 
Kαταγγέλουμε την πολυεθνική κοινοπραξία "Αυτοκινητοδρομος Αιγαίου Α.Ε." που αδιαφόρησε για τον κίνδυνο κατολισθήσεων και δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας με αποτέλεσμα την αποκοπή της χώρας στα δύο για μήνες και στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. 
Απαιτούμε η εταιρεία να επωμιστεί τις οικονομικές και ποινικές της ευθύνες και να κυρηχτεί έκπτωτη. 
ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ «τετελεσμένα γεγονότα» από τις πιέσεις των εργολάβων και τις κοινοπραξίες που «εκμεταλλεύονται» τα διόδια της χώρας και αυξάνουν τις τιμές , τοποθετούν μετωπικά και πλευρικά διόδια ,όπου και όσα θέλουν, αδιαφορώντας για τα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και συγκοινωνιακά προβλήματα. Η κυνικότητα αυτών των εταιρειών φάνηκε από τα Τέμπη, όπου δεν αναλαμβάνουν καμιά ευθύνη για τις κατολισθήσεις και συνεχίζουν να εισπράττουν διόδια με αφαίμαξη του λαικού εισοδήματος . 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την προκλητικής στάσης των εταιρειών αυτών, με τις ακυρώσεις των καρτών ελεύθερης πρόσβασης, των ατόμων με αναπηρία και των κατοίκων του “Καποδιστριακού Δήμου” Ανατ. Ολύμπου ,που ήταν δικαιούχοι. 


ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ,ότι στο τμήμα της Εθνικής οδού Μεταμόρφωσης – Σκάρφειας Μαλλιακού, σ΄ένα δρόμο που έχει κατασκευαστεί με χρήματα του δημοσίου και συγχρηματοδότηση της Ε.Ε., η ανάδοχος εταιρεία προεισπράττει χρήματα τα οποία ΔΕΝ θα «χρησιμοποιήσει» αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο δρόμο αλλά για την Ιονία οδό. 


ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει για υπηρεσίες που ΔΕΝ χρησιμοποιεί. Αυτό είναι και αντισυνταγματικό και εκτός Ευρωπαικού δικαίου. Είναι απαράδεκτο οι ιδιώτες που «αγόρασαν» την Ελλάδα, αν δεν τους πληρώσουμε να μην αφήνουν να κινηθούμε μέσα στη χώρα μας. Οι μπάρες των ιδιωτικών εταιρειών στα διόδια αντιστρατεύονται και παραβιάζουν την ελευθερία μετακίνησής μας στους εθνικούς δρόμους, που προστατεύεται «απόλυτα» από το άρθ.7 του Συντάγματος. για όσους βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια. 


ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ μεσοβέζικες λύσεις «επαναδιαπραγμάτευσης» των συμβάσεων, μόνο ως προς το τίμημα, που υπόσχεται η κυβέρνηση. Στηρίζουμε και παρακολουθούμε τις προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας,από πολίτες,φορείς,Δήμους & Κοινότητες,από όλη τη χώρα κατά τωνΣυμβάσεων. 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ όχι μόνο για να μη γίνουν άλλα διόδια ,αλλά να καταργηθούν όλα τα διόδια που είναι χαράτσι και άγρια φορολογία για το λαικό εισόδημα και την αξιοπρέπεια μας .Το κίνημα μας ενάντια στα διόδια έχει πανελλαδικό χαρακτήρα. Ηδη οι μαζικές κινητοποιήσεις των κατοίκων ματαίωσαν τη λειτουργία των διοδίων του Αιγινίου . 
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ τις κινητοποιήσεις και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ, με στόχο την κατάργησή τους στην πράξη. Δεν υποκύπτουμε στο εκβιαστικό δίλημμα ή να πληρώνουμε το παράνομο χαράτσι ή να διακινδυνεύουμε τη ζωή μας στον άθλιο και ημιτελή επικίνδυνο παράδρομο. 
Δεν πληρώνουμε διοδια σε καμία ιδιωτική εταιρεία διότι θεωρούμε παράνομες και εκτός συμβάσεων τις πρακτικές τους. 
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ- ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ 
http://diodiastop. blogspot. com diodiastop@gmail. com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου