Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΟΔΙΑ. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 17/1


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της Βόρειας Αττικής συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στα διόδια των εθνικών οδών .
Έτσι την Κυριακή 17 Γενάρη 2010, πλήθος κατοίκων και εργαζομένων, συγκεντρώθηκε στα διόδια Αφιδνών.
Κάτοικοι κάθε ηλικίας από όλες τις γύρω κοινότητες , καθώς και κάτοικοι από γειτονιές της Αθήνας, που έχουν αρχίσει και συγκροτούν επιτροπές αγώνα ενάντια στα διόδια , συμμετείχαν στην συγκέντρωση – λαϊκή συνέλευση, με άνοιγμα των διοδίων και ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.
Η μεγάλη αυτή συγκέντρωση, έγινε υπό το κράτος μιας έκδηλης αγανάκτησης που αναπτύχθηκε και στις 14 κοινότητες και δήμους της , εξαιτίας της προκλητικής, εκβιαστικής στάσης της πολυεθνικής εταιρίας της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ, που εκμεταλλεύεται την Εθνική οδό.
Συγκεκριμένα, από τα Χριστούγεννα , η πολυεθνική, κατέβαζε τις μπάρες.
Έτσι «αιχμαλώτιζε» τους αρνούμενους να πληρώσουν διόδια, εκβιάζοντας τους ή να πληρώσουν ή να υπογράψουν δηλώσεις νομιμοφροσύνης παραδεχόμενοι την ενοχή για το μεγάλο αμάρτημα του αυτονόητου: Να πηγαίνουμε ελεύθερα στην δουλειά μας και στο σπίτι μας, χρησιμοποιώντας έναν σχετικά ασφαλή δρόμο που τον έχουμε χρυσοπληρώσει.
Έτσι, οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, στη συγκέντρωση της Κυριακής , με την αγανάκτηση συσωρρευμένη , αποφάσισαν ομόφωνα το συμβολικό σπάσιμο των μπαρών των διοδίων.
Με την ιαχή ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι ξεχύθηκαν κάνοντας κομμάτια όλες τις μπάρες και αναγράφοντας με σπρέι συνθήματα ( ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ). Είναι η τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες που οι κάτοικοι αφαιρούν τις μπάρες. Παρά την παρουσία μεγάλης δύναμης της αστυνομίας καθώς και μιας κλούβας με άνδρες των ΜΑΤ, οι κάτοικοι δεν δίστασαν ούτε στιγμή για την πράξη τους. Από την άλλη έντονη αγανάκτηση προκαλεί η ανεπιτυχής προσπάθεια σύλληψης και η κακοποίηση ενός κατοίκου απο ασφαλίτες με πολιτικά. Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι όρμησαν με απειλητικές διαθέσεις κατά των ασφαλιτών οι οποίοι έφυγαν τρέχοντας.

Οι κάτοικοι δεν εφησυχάζουν (ιδιαίτερα μετά την κατολίσθηση στα Τέμπη που στοίχισε την ζωή στον άτυχο ιταλό αρχιμηχανικό και το χώρισμα της χώρας στα δύο, με ανυπολόγιστες κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες) και με τα συνθήματα ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ- ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ετοιμάζονται για την συνέχιση και παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους. 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (www.diodiastop.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου