Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

4 ΤΡΟΧΟΙ: ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟ

Τη δέσμευση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Θεμιστοκλή Ξανθόπουλου, ότι δεν θα γίνει κανένα έργο για τοποθέτηση σταθμών διοδίων στον Άγιο Στέφανο έως ότου κατασκευαστούν ασφαλείς και σύγχρονοι παράπλευροι δρόμοι και βελτιωθεί η σύνδεση της περιοχής με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εξασφάλισαν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής.
«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μία πρώτη νίκη της τοπικής αυτοδιοίκησης και αποδεικνύει ότι ακόμη και τετελεσμένα γεγονότα μπορούν να ανατραπούν. Δε δεχόμαστε να λειτουργήσουν διόδια, ούτε τώρα ούτε ποτέ», δήλωσε στους 4Τροχούς ο δήμαρχος Αγίου Στεφάνου, Παναγιώτης Βορριάς.
Σύμφωνα με τον κ. Βορριά, η παραχωρησιούχος εταιρεία Νέα Οδός ΑΕ που έχει αναλάβει τη διαχείριση της Ε.Ο. από τον κόμβο Μεταμόρφωσης μέχρι τη Σκάρφεια, σταμάτησε τις προκαταρκτικές εργασίες για την τοποθέτηση των διοδίων.
Τόσο το νομαρχιακό συμβούλιο Ανατολικής Αττικής, όσο και οι δήμοι της περιοχής καταγγέλουν ότι δεν έχει εκπονηθεί συνολική κυκλοφοριακή μελέτη και δεν έγινε διαβούλευση με τις τοπικές αρχές πριν την έναρξη των εργασιών. Παράλληλα επισημαίνουν ότι η λειτουργία των διοδίων θα αυξήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο στην περιοχή και θα επιβαρύνει το περιβάλλον.
Φαινόμενα κυκλοφοριακής συμφόρησης παρατηρούνται από τον περασμένο Απρίλιο, όταν η παραχωρησιούχος εταιρεία αύξησε το αντίτιμο των διοδίων στο σταθμό των Αφιδνών, με αποτέλεσμα ακόμη περισσότεροι επαγγελματίες οδηγοί να επιλέγουν την κίνηση στον παράδρομο. Σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, η τοποθέτηση των πλευρικών διοδίων γίνεται για να μην αποφεύγουν τα διόδια των Αφιδνών οι οδηγοί των φορτηγών και όχι για να πληγούν οικονομικά οι οδηγοί των γύρω περιοχών.

4 ΤΡΟΧΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου