Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

FACEBOOK: ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ

OXI sta nea DIODIA (ΔΙΟΔΙΑ) Agiou Stefanou-Krioneriou kai Varimpompis!

Παγκόσμια ομάδα

Βασικές Πληροφορίες

Είδος:
Περιγραφή:
Δύο νέοι σταθμοί διοδίων στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης προβλέπεται να προστεθούν λίγο πριν την περίοδο του Πάσχα από την ελληνοισπανική ιδιωτική εταιρεία «Hellenic Autopistas» που έχει αναλάβει την διαχείριση και εκμετάλλευση της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Όπως τονίζει στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής, Λεωνίδας Κουρής, οι σταθμοί διοδίων θα είναι πλευρικοί και θα βρίσκονται στις εισόδους και στις εξόδους των κόμβων. Ήδη οι εργασίες στον κόμβο Αγίου Στεφάνου ξεκίνησαν.

Το ύψος των διοδίων υπολογίζεται να είναι της τάξης των 2,70 ευρώ επηρεάζοντας 100.000 κατοίκους και εργαζόμενους στις περιοχές:

Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Δροσιά, Άνοιξη, Διόνυσος, Σταμάτα, Ροδόπολη, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Καπανδίτι, Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία κ.ά.

Την ίδια στιγμή οι συγκοινωνίες έχουν αφεθεί στο έλεός τους ενώ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος είναι ακόμη στα χαρτιά.

Η συγκεκριμένη εταιρεία χωρίς να έχει κάνει απολύτως τίποτα στον αυτοκινητόδρομο και έχοντας αφήσει στο έλεος το πράσινο στο διαχωριστικό διάζωμα, το οποίο και καταστράφηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε συντελώντας σε πολύ μεγάλη οικολογική καταστροφή, σύμφωνα με μελέτες δασολόγων μιας και καταστράφηκε σε όλο το τμήμα της οδού, απαιτεί την πληρωμή διοδίων.

Στο μέλλον διόδια θα κατασκευαστούν και διόδια σε όλο το μήκος της Αθηνών-Λαμίας από τη Μεταμόρφωση ως τη Σκάρφεια! Για να σας δώσω να καταλάβετε, σε όσους δεν γνωρίζουν, είναι σαν να τοποθετούνται διόδια στο ύψος του Καβουρίου,της Βούλας, της Βουλιαγμένης!

Σημειώνουμε ότι πριν λίγες μέρες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, ανακοίνωσε την κατασκευή των επεκτάσεων της Αττικής Οδού με «σύμβαση παραχώρησης», που σημαίνει ότι θα προστεθούν άλλοι έξι σταθμοί διοδίων στο Λεκανοπέδιο, στους ήδη υπάρχοντες της Λεωφόρου...

Στοιχεία Επικοινωνίας

Γραφείο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου