Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΣΥΡΙΖΑ ΩΡΩΠΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΚΑΣΑ


Την ώρα που με πρόσχημα την οικονομική κρίση, η κυβέρνηση επιβάλλει σκληρή μονόπλευρη λιτότητα στους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, νέες επιβαρύνσεις έρχονται να προστεθούν στους κατοίκους της Βόρειας Αττικής, με τη δημιουργία ΝΕΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ στην Εθνική οδό Αθηνών –Λαμίας, αυτή τη φορά στο κόμβο της ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ.

Οι συμβάσεις παραχώρησης και οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που έκανε σημαία η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, έχει παραδώσει στη κερδοσκοπική εκμετάλλευση του κεφαλαίου, δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες, που οφείλει το κράτος να παρέχει δωρεάν στους πολίτες ,όπως είναι η χρήση του οδικού δικτύου, το οποίο ολαός το έχει πληρώσει πολύ ακριβά τόσα χρόνια, τόσο από τη φορολογία όσο και από την είσπραξη των διοδίων.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ, με τη σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε με την σύμφωνη ψήφο του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή, μετά τον ΟΤΕ και την ΔΕΗ, τα λιμάνια, την Ολυμπιακή, ξεπούλησε και τις Εθνικές οδούς στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Ετσι σε εφαρμογή αυτών των συμβάσεων ,ακόμα και οι παράδρομοι της Εθνικής οδού, θα γεμίσουν με σταθμούς διοδίων, προκειμένου η εταιρεία που έχει αναλάβει την διαχείρισή της να αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη ,σε μια στιγμή που η ακρίβεια και η οικονομική κρίση πλήττουν το λαϊκό εισόδημα.

Σε ένα τμήμα 175 χιλιομέτρων της Εθνικής, από τη Μεταμόρφωση ως τη Σκάρφεια του Μαλλιακού, θα λειτουργούν 12 σταθμοί διοδίων, 7 από τους οποίους θα είναι στα όρια της Αττικής. Έτσι, η ιδιωτική εταιρία «Νέα Οδός» που έχει αναλάβει την ανακατασκευή του παραπάνω τμήματος , θα «κλείσει» όλες τις εισόδους της Εθνικής, κάνοντας το κόστος του «ταξιδιού» για όσους μένουν ή δουλεύουν σε κάποια από αυτές τις περιοχές απαγορευτικό.

Χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι της Βόρειας Αττικής, θα νιώσουν στο «πετσί» τους τι σημαίνει η πολιτική της ιδιωτικοποίησης των εθνικών οδικών αξόνων, καθώς θα αναγκάζονται καθημερινά να πληρώνουν πανάκριβα χαράτσια για να πάνε και να έρθουν στα σπίτια τους ή τη δουλειά τους .

- Ο ΣΥΡΙΖΑ ΩΡΩΠΟΥ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τα σχέδια για την εγκατάσταση ΝΕΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ στη ΜΑΛΑΚΑΣΑ ,αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του οδικού δικτύου.

-ΚΑΛΟΥΜΕ τους πολίτες της περιοχής μας να αντιδράσουν ΔΥΝΑΜΙΚΑ

-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ όλες οι συμβάσεις παραχώρησης του οδικού δικτύου στις ιδιωτικές εταιρίες.

-ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ να καταργηθούν όλα τα διόδια.

-ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ άμεσα όλοι οι παράδρομοι της Εθνικής οδού και να επισκευαστούν
όλα τα επικίνδυνα τμήματα τους.
ΣΥΡΙΖΑ ΩΡΩΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου