Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ:ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ

  • από το blog diodidastop.blogspot.com




Η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων Αφιδνών που έγινε την Τετάρτη 9-12-09 στις 8.30 το βράδυστην κοινότητα , με συμμετοχή και αντιπροσωπειών κατοίκων και από τις γύρω κοινότητεςαποφάσισε ομόφωνα και πραγματοποίησε την αφαίρεση των μπαρών που είχε επανατοποθετήσει ηπολυεθνική ληστρική εταιρία της Νέας Οδού.


Πάνω από 300 κάτοικοι σε μια αστραπιαίαενέργεια , μέσα σε 10 λεπτά, αφαίρεσαν τις μπάρες που η Εταιρία χρησιμοποιούσε για ναεκφοβίζει τους κατοίκους, αναγκάζοντας τους ή να πληρώνουν το υπέρογκο νέο χαράτσι ή ναχρησιμοποιούν τους επικίνδυνους και ασυντήρητους παραδρόμους. Οι διερχόμενοι οδηγοί τηνώρα της δράσης αυτής επευφημούσαν τους κατοίκους με «μπράβο - καιρός ήτανε» , «καλά τουςκάνατε» κλπ

Όταν έγινε η αφαίρεση των μπαρών πάνω από 200 αυτοκίνητα κατοίκων σε πομπή διέσχισε τοχωριό των Αφιδνών με κορναρίσματα και αναμμένα αλάρμ. Ο κόσμος που έβγαινε να δεί τι συμβαίνει μόλις μάθαινε το χαρμόσυνο νέο, επικροτούσε τηνενέργεια αυτή με χαρά και ανακούφιση.

Εντελώς ξαφνικά και από το πουθενά και ενώ η αυτοκινητοπομπή των κατοίκων κατευθυνότανστο Καπανδρίτι, για να ενημερώσει και τους κατοίκους εκεί, περικυκλώθηκε από πάνω από 30οχήματα κάθε είδους. Περιπολικά , τζιπ, ασφαλίτικα, έκαναν εμβολισμό σε αυτοκίνητα πουπροπορεύονταν με άμεσο κίνδυνο πρόκλησης σοβαρού τροχαίου ατυχήματος. Μόνο η ψύχραιμηστάση των κατοίκων απεσόβησε σοβαρό τραυματισμό. Το μπλόκο της αστυνομίας και η ενσυνεχεία προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων ενάντια στα διόδια κατοίκων, μεκαταγραφή των αριθμών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων των κατοίκων , ρίξιμο ανακριτικώνπροβολέων κατευθείαν στα μάτια των οδηγών και κράτηση τους ουσιαστικά σε ομηρία για πάνωαπό μια ώρα, δείχνει τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί το κράτος και οι κατασταλτικοίμηχανισμοί του:Όχι των κατοίκων αλλά των πολυεθνικών εταιριών.

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ζήτησαν τα στοιχεία των επικεφαλής και απαίτησαν ναανοίξει ο δρόμος. Οι 60 περίπου αστυνομικοί και ασφαλίτες όχι μόνο δεν έδωσαν κανέναστοιχείο αλλά είχαν κρυμμένα και τα διακριτικά τους .

Ένας κάτοικος είπε: « Γειά σου Χρυσοχοϊδη με τις δηλώσεις σου. Κρίμα που σας ψήφισα». Ένας άλλος σχολίασε: « Ούτε επί χούντας δεν γινόντουσαν τέτοια μπλόκα», ενώ μίαηλικιωμένη κάτοικος μας είπε: «Παιδάκι μου προ μηνός μου άνοιξαν οι κλέφτες το σπίτι καιόταν πήρα την αστυνομία, μου είπαν ότι δεν έχουν διαθέσιμο αστυνομικό να μου στείλουν.Τώρα που βρέθηκαν όλοι αυτοί οι χωροφυλάκοι, ενώ δεν έγινε κανένα έγκλημα;» .Ένας νεαρός κάτοικος μας είπε: «Η αστυνομία και το κράτος έδειξαν το ταξικό τους πρόσωπο.Είναι υπηρέτες των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και όχι των κατοίκων και τωνεργαζομένων που μας καλούν να πληρώσουμε για τα χρέη που αυτοί με τα βατοπέδια και ταχρηματιστήρια δημιούργησαν». Οι κάτοικοι όχι μόνο δεν τρομοκρατήθηκαν , αλλά πιο αποφασιστικά συνεχίζουν τον αγώνατους μέχρι την τελική νίκη.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο για την δράση και το κουράγιο σας. Εδώ: www.nigthpress.wordpress.com/2009/12/11/antartikhepithesh/ το έβαλα και έχουμε πολλά καλά σχόλια από κάτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή