Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΔΙΟΔΙΑ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Μια ακόμη κινητοποίηση των κατοίκων και Φορέων της Βόρειας Αττικής στέφθηκε με επιτυχία.
Εκατοντάδες κάτοικοι της Βόρειας Αττικής συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 29 Νοέμβρη, για δύο ώρες, στα διόδια Αφιδνών και "άνοιξαν" τα διόδια επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των διερχομένων οχημάτων.



Στις συζητήσεις που γίνονταν στον χώρο της συγκέντρωσης έγινε φανερό ότι οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την δράση τους και να συσπειρώσουν ακόμη περισσότερους πολίτες στον κοινό στόχο.

Στον χώρο της συγκέντρωσης έγινε επιτόπια συνέλευση των συγκεντρωμένων, κατά την οποία ενημερώθηκαν οι συγκεντρωμένοι από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για τις μέχρι τώρα εξελίξεις.
Η Νομαρχιακή Σύμβουλος κ. Ιωάννα Στεργίου ενημέρωσε για την σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή 27 Νοέμβρη στην Νομαρχία Ανατ. Αττικής με την συμμετοχή του Νομάρχη, Βουλευτών, Νομαρχιακών Συμβούλων, Δημάρχων και Κοινοταρχών και των Υπουργών κ. Ρέππα και Μαγκριώτη, στην οποία συζητήθηκε και το θέμα των διοδίων.
Το μόνο "θετικό" που προέκυψε ήταν η δέσμευση των Υπουργών για την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία, χωρίς, όμως, απ΄ ότι φάνηκε να υπάρχει πρόθεση για την επί της ουσίας αλλαγή της, παρά μόνο για "μείωση της τιμής".
Το κίνημα της "ανυπακοής" συνεχώς διευρύνεται και μαζικοποιείται.
Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στην Βόρεια Αττική αρνούνται να πληρώνουν το χαράτσι των διοδίων για να πάνε στις δουλειές τους.
Δεν μας καλύπτει η όποια μείωση της τιμής.
Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας είναι η κατάργηση των διοδίων, τουλάχιστον εντός της Αττικής.
Κι αυτόν τον αγώνα θα συνεχίσουμε, με συνέπεια.

Υ.Γ.
Είναι τυχαίο που στην σύσκεψη στην Νομαρχία δεν κλήθηκε η Συντονιτική Επιτροπή, παρά την δέσμευση του Νομάρχη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου