Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ


Πριν μερικές μέρες, την ημέρα των εκλογών, η ιδιωτική εταιρεία « ΝΕΑ ΟΔΟΣ», στην οποία έχει εκχωρηθεί η κερδοσκοπική εκμετάλλευση της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας από τη Μεταμόρφωση μέχρι το Μαλλιακό, παρά τις διαμαρτυρίες των χιλιάδων κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής προχώρησε πραξικοπηματικά και εσπευσμένα στην εγκατάσταση νέων διοδίων στη Μαλακάσα, παρά τις μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, ότι τα έργα γίνονταν για «κυκλοφοριακές ρυθμίσεις» . Εκτός αυτού προχώρησε σε νέες αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων. Οι νέες αυτές αυξήσεις που θα φθάσουν το 70% με το πρόσχημα της χιλιομετρικής χρέωσης ,η τοποθέτηση διοδίων και στην είσοδο της Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας στις Αφίδνες και η τοποθέτηση πλευρικών νέων σταθμών διοδίων σε Κρυονέρι, Καπανδρίτι, Μαλακάσα, Οινόφυτα και Θήβα θα επιβαρύνει περισσότερο το εισόδημα των κατοίκων της ήδη υποβαθμισμένης από την αδιαφορία του κράτους περιοχής μας, όπως και των όμορων περιοχών και των εργαζομένων ,που χρησιμοποιούν την Ε.Ο πηγαίνοντας στις εργασίες τους καθώς δεν υπάρχουν παράδρομοι, ούτε αστική συγκοινωνία και κατάλληλο οδικό δίκτυο.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ για μια ακόμη φορά το απαράδεκτο και προκλητικό ξεπούλημα των εθνικών δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθούν οι αποικιακές αυτές συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων ,που είναι δημόσια περιουσία και ανήκουν στο λαό που τους έχει χρυσοπληρώσει.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να κατασκευαστούν άμεσα οι παράδρομοι και τα αναγκαία έργα υποδομής για ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα να καταργηθούν τα νέα διόδια στη Μαλακάσα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα να σταματήσει η εξαγγελθείσα νέα αύξηση των διοδίων Αφιδνών.
ΚΑΛΟΥΜΕ το λαό της περιοχής μας τη Κυριακή 11 Οκτώβρη ώρα 10 π.μ. σε Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κόμβο της Μαλακάσας .(Προσυγκέντρωση 9,30 π.μ. στο σταθμό ΚΤΕΛ Ωρωπού)ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ και ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στη συγκέντρωση των κατοίκων των Αφιδνών στο πάρκο πριν την Εθνική οδό στις 11 π.μ. ΕΝΩΝΟΥΜΕ τη φωνή μας με τους κατοίκους και τους εργαζόμενους τηςΒ.Α. Αττικής.
ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ- ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΩΡΩΠΟΥ-ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου