Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ; ΑΙΔΩΣ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Η ΕΙΔΗΣΗ
Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους δεν πληρώνουν εισιτήρια ή διόδια έστειλε από τη Βουλή ο Δημήτρης Ρέππας διαμηνύοντας ότι αν συνεχιστεί η στάση αυτή θα αυξηθούν και άλλο τα κόμιστρα. «Οι τζαμπατζήδες υπονομεύουν και στρέφονται εναντίον των εργαζομένων στις εταιρίες συγκοινωνιών, συνιστά δολιοφθορά η στάση ενός τζαμπατζή» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι από αυτή τη στάση είτε θα αυξηθούν τα ελλείμματα και θα πρέπει να τα πληρώνουν όλοι οι Έλληνες ή θα αυξηθεί και άλλο το κόμιστρο. Ο Δημήτρης Ρέππας χαρακτήρισε επίσης αντικοινωνική συμπεριφορά το να μην πληρώνει κάποιος το εισιτήριο ή τα διόδια και προανήγγειλε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα πάρει πρωτοβουλίες για αυτό το ζήτημα. «Όταν κάποιος έχει τέτοια συμπεριφορά είναι σαν να λέει, δεν πληρώνω εγώ ώστε για μένα να πληρώσει κάθε άλλος Έλληνας» κατέληξε ο Υπουργός.


Η ΑΛΛΗ ΕΙΔΗΣΗ
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σχολιάζοντας το κίνημα «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», εκτίμησε ότι παραπέμπει σε Ντάριο Φο και «σε αριστερές υποτίθεται κινήσεις της δεκαετίας του 1970» που «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».
Υποστήριξε ότι «είναι διαφορετικό το "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω", από το να είμαι συνειδητά κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση τζαμπατζής», κάτι που πληρώνει σε πολλαπλάσια ο ελληνικός λαός».
Πρόσθεσε ότι αυτό το κίνημα των «τζαμπατζήδων» επ’ ουδενί θα πρέπει να το συγχωρήσουμε και «δεν πρέπει να ταυτιζόμαστε με κινήσεις του "δεν πληρώνω" που συνειδητά πλέον επιβαρύνουν και τον κρατικό προϋπολογισμό και τείνουν στην αύξηση του ίδιου του εισιτηρίου».

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θα μου έκανε εντύπωση εάν οι δύο συγκεκριμένοι κύριοι, αλλά και πολλοί άλλοι όμοιοί τους, θα μπορούσαν να κατανοήσουν τις σημαίνει το Κίνημα "Δεν Πληρώνω".
Ξεκομμένοι όπως είναι από την κοινωνία, αδυνατούν να αντιληφθούν τις κοινωνικές διεργασίες που οδηγούν στην πολιτική στάση "Δεν Πληρώνω". Απλά βλέπουν το αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών και αναφέρονται σ΄ αυτό έτσι όπως το αντιλαμβάνονται, δηλαδή "τζαμπατζήδες". Τους συμβαίνει δηλαδή αυτό ακριβώς που είπε ο κ. Πεταλωτής "δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα".
Η σύνδεση, όμως, που επιχειρούν του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών με τα διόδια, αν μη τι άλλο είναι προβοκατόρικη.
Γιατί τα διόδια (και με δική τους ευθύνη) έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες και η μη πληρωμή διοδίων, στην ουσία, είναι μια αστική διαφορά, στην οποία δεν (πρέπει να) εμπλέκεται η Πολιτεία. Αυτή ότι κακό ήταν να κάνει το έκανε, με την παραχώρηση των δρόμων μας σε ιδιώτες. Τώρα μετατρέπεται και σε προστάτη των εργολάβων;
Πληροφορώ τους δύο προαναφερόμενους κυρίους ότι δεν είμαστε καθόλου "τζαμπατζήδες". Η στάση μας και η δράση μας είναι καθαρά πολιτική. Αμφισβητούμε στην πράξη την παράνομη παραχώρηση των δρόμων που φτιάχτηκαν με τα χρήματα του Ελληνικού λαού σε επιχειρηματικά συμφέροντα, με το πρόσχημα της "συντήρησης των υπαρχόντων και κατασκευής νέων δρόμων". Όμως είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι οι νέοι δρόμοι κατασκευάζονται με τα χρήματα όσων πληρώνουν διόδια. Συγνώμη αλλά έτσι, χωρίς κεφάλαιο κι εγώ μπορούσα να πάρω το έργο!
Αλλά το ζήτημα είναι γενικότερο.
Κατ΄ αρχήν δεν άκουσα τους αξιότιμους αυτούς Υπουργούς να αποκαλούν "τζαμπατζήδες" όλους αυτούς που χρόνια τώρα κάνουν επιχειρήσεις με τα δικά μας χρήματα είτε επιδοτούμενοι από το Κράτος, είτε μη αποδίδοντας φόρους και ΦΠΑ. Όλους αυτούς που απολαμβάνουν ασυλία, ενώ λυμαίνονται τα κρατικά ταμεία.
Μετά πως τολμούν να μιλούν για "τζαμπατζήδες" αυτοί οι οποίοι αποτελούν την προσωποποίηση του "τζάμπα";
"Τζάμπα" αυτοκίνητα.
"Τζάμπα" καράβια.
"Τζάμπα" αεροπλάνα.
"Τζάμπα" γεύματα.
"Τζάμπα" ξενοδοχεία.
"Τζάμπα" θέατρα. 
"Τζάμπα" τα πάντα.
Και φυσικά "τζάμπα" έπαιρναν τόσα χρόνια και τους μισθούς τους, αφού το μόνο που κατάφερε το πολιτικό προσωπικό, του οποίου είναι μέλη, ήταν να οδηγήσουν -διαχρονικά- την χώρα στην σημερινή κατάσταση.
 Λίγη αιδώ λοιπόν κύριοι.
"Τζάμπα μάγκες" είσαστε.
Μη προκαλείτε κιόλας!

ΕΠΩΝΥΜΩΣ
Γιώργος Κόλλιας
πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Βαρνάβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου