Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

6 ΦΛΕΒΑΡΗ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ


  • ρεπορτάζ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το άνοιγμα των διοδίων την Κυριακή 6 Φλεβάρη 2011, με πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Συντονιστικού.
Σε όλη την Ελλάδα πλήθος πολιτών κατέλαβαν τους σταθμούς διοδίων και για δύο ώρες επέτρεπαν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων, οι οδηγοί των οποίων ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό.
Στα Διόδια των Αφιδνών η συγκέντρωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ενωτικά οι διάφορες συλλογικότητες που απαρτίζουν το Κίνημα "Δεν πληρώνω Διόδια", μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια. Στον χώρο υπήρχε στέκι για την συγκέντρωση υπογραφών στήριξης στους διωκόμενους συναγωνιστές. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 500 υπογραφές.
Σημαντικό χαρακτηριστικό, όπως σε όλες τις συγκεντρώσεις, είναι η συνεχή διεύρυνση του Κινήματος και μάλιστα με πολίτες διαφορετικών αντιλήψεων.
Στα πηγαδάκια οι συζητήσεις περιστρέφονταν στην δυναμική του Κινήματος και στα όσα υβριστικά για το Κίνημα είπε ο Υπουργός Μεταφορών Ρέππας. Όπως  μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ένας ηλικιωμένος διαδηλωτής "όσο μας βρίζουν, τόσο μας πεισματώνουν".1 σχόλιο: