Τρίτη, 6 Απριλίου 2010

ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΔΙΟΔΙΑ


Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους ένας πολίτης που αρνήθηκε να πληρώσει στα διόδια Ελευσίνας και η αρμόδια κοινοπραξία, μετά την υποβολή εκατέρωθεν μηνύσεων.
Ο οδηγός ενημέρωσε ευγενέστατα την υπάλληλο πως δεν θα πληρώσει το αντίτιμο ακόμα και αν καταγράψει την πινακίδα κυκλοφορίας του και θα περάσει σηκώνοντας την μπάρα. Ωστόσο, η υπάλληλος ανέλαβε χρέη… αστυνομικού, εγκλωβίζοντας το όχημα στα διόδια μέχρι να έρθει η τροχαία. (λες και της πήρε κάποιος το ποσό απο τη δική της τσέπη!)
Μετά από περίπου μία ώρα, οι εμπλεκόμενοι μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Μάνδρας, όπου και παρέμειναν μέχρι να ορισθεί τακτική δικάσιμος.
Ο οδηγός κατέθεσε μήνυση για παράνομη κράτηση και η εταιρεία για συκοφαντική δυσφήμηση. (!!!)
Η τελική απόφαση πάντως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον…
ΣΧΟΛΙΟ:
Η είδηση δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Απλώς οι Εκμεταλλευτές των Εθνικών Δρόμων ("παραχωρισιούχους" τους ονομάζουν χάριν ευφημισμού) περνάνε σε ένα "ανώτερο" στάδιο με την υποβολή μηνύσεων. Το σημαντικό από αυτήν την είδηση είναι το ότι η εταιρία υπέβαλε μήνυση για "συκοφαντική δυσφήμιση" κι όχι για μη πληρωμή διοδίων (!). Αποδεικνύεται, δηλαδή, έστω και με αυτόν τον τρόπο ότι γνωρίζουν ότι η σύμβαση παραχώρησης πάσχει και δεν την επικαλούνται στα δικαστήρια.
Οπότε...
Συνεχίζουμε πιο δυνατά και αποφασιστικά τον αγώνα. Δεν πληρώνουμε διόδια. Δεν είναι αυτοί οι δυνατοί, αλλά ΕΜΕΙΣ οι Πολίτες

1 σχόλιο:

  1. γεια χαρα. επειδη ετυχε μολις σημερα(10-10-2010) να δω αυτη την ειδηση, τελικα τι εξελιξη ειχε?
    χαρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή