Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Όλο και περισσότεροι συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στα διόδια

Πολίτες και Εργαζόμενοι ενεργοποιούνται, συγκροτούν Επιτροπές, ενημερώνουν, κινητοποιούν κόσμο και στηρίζουν τους αγώνες. Δημοσιεύουμε την προκήρυξη μιας απο αυτές τις Επιτροπές

από το blog ΔΙΟΔΙΑ STOP



ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
πολιτών και εργαζομένων
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για ΟΛΟΥΣ

Οι επιτροπές πολιτών και εργαζομένων συμπαρατάσσονται στον αγώνα των κατοίκων και των εργαζόμενων σε όλη την χώρα για κατάργηση των ληστρικών αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεων που παραχωρούν τους δρόμους στο αδηφάγο πολυεθνικό και ντόπιο κεφάλαιο.
Χαιρετίζουμε την δημιουργία Πανελλαδικού συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των διοδίων.
Μετά την Ολυμπιακή, την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ, τα λιμάνια , την Παιδεία, την Υγεία, τώρα και οι δρόμοι παραδίνονται βορά στις διαθέσεις των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο και προκλητικό ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Αντιδρούμε γιατί οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής μας , που έχουμε χρυσοπληρώσει την Εθνική οδό, από την φορολογία, τα τέλη κυκλοφορίας , τα τέλη στα καύσιμα και τα υπέρογκα διόδια τόσων χρόνων, καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς τα έργα που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει και να συντηρεί δωρεάν για όλους τους πολίτες . Πιστεύουμε ότι ο αγώνας μας είναι η μόνη εγγύηση για την νίκη μας.
Το ήδη υποβαθμισμένο βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων πέφτει ακόμα χαμηλότερα από τα νέα διόδια . Τα διόδια πλήττουν όχι μόνο τους κατοίκους των γύρω περιοχών αλλά και όλους τους εργαζόμενους που αναγκαστικά χρησιμοποιούν την εθνική οδό.
Οι κάτοικοι , οι εργαζόμενοι και όλοι οι ενεργοί πολίτες αντιστέκονται και μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις κλιμακώνουν τον αγώνα τους απαιτώντας:

- ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

- ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Συντονίζουμε τον αγώνα μας με το ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.

Καλούμε όσους χρησιμοποιούν τους Εθνικούς δρόμους και θέλουν να παλέψουν μαζί μας ενάντια στα διόδια να έλθουν στις δράσεις που γίνονται σε όλη την χώρα και να πλαισιώσουν τις επιτροπές μας. Είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους.


Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων

Ελεύθεροι δρόμοι για όλους



Οι επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για ΟΛΟΥΣ, συμπαρατασσόμενοι με τις αποφάσεις του Πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου , θα συμμετάσχουν στα Ανοίγματα των διοδίων στις Αφίδνες, την Θεσσαλονίκη (Μάλγαρα), στην Πάτρα (Ρίο) και στην Ελευσίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου